Manufacturing Engineer

Contiweb B.V. in Boxmeer is mondiaal marktleider in de ontwikkeling, productie, sales en support of state-of-the-art web-fed auxiliaries voor een breed scala van commerciële applicaties. Onze innovatieve oplossingen voor rotatieoffset, web inkjet en afwerking zijn ontworpen in samenwerking met onze klanten en worden op bestelling gebouwd. Dit garandeert een uitstekende kwaliteit, hoge betrouwbaarheid en kostenefficiënte oplossingen. Met toonaangevende producten verlagen we de productiekosten bij onze klanten, vergroten we hun flexibiliteit, optimaliseren we de ecologische “footprint” en bieden we uitgebreide after-salesondersteuning om te borgen dat klanten optimaal winstgevend kunnen werken. Voor meer bedrijfsinformatie verwijzen we naar deze website en naar de bedrijfsfilm.

Bij Contiweb in Boxmeer en Gonic (USA) werken ca. 150 medewerkers dagelijks aan het succes van haar producten en diensten. Voor ons Operations team zoeken wij een:

Manufacturing Engineer

De functie

In de functie van Manufacturing Engineer ben je veel in gesprek met de collega’s van de Engineering afdeling over de maakbaarheid van onderdelen, hiervoor maak je deel uit van de projectteams van nieuwe machines of Enhancements. Jij hebt hierin een belangrijke adviesrol en richt je vooral op de constructie technische onderdelen (denk hierbij aan bijv. plaatwerk).

Nadat is bepaald hoe het product gemaakt gaat worden en de tekening door Engineering is gemaakt ga jij de kostprijs calculeren, dit doe je onder andere op basis van het machinepark wat bij de leveranciers staat, het bijbehorende uurloon, prijs van het product, doorlooptijd en kosten van het afvalproduct. Ook ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van een logistieke kit voor de onderdelen. Je hebt contact met de leverancier over de productie van het onderdeel en maakt prijsafspraken. Daarnaast zorg je ervoor dat in SAP alle gegevens met betrekking tot de order worden gevuld en je blijft de order continu opvolgen. Je stuurt bij wanneer er zich een vertraging of een kwaliteitsissue voordoet en hebt hierover contact zowel met de leverancier als met de interne collega’s. Ook zorg je dat je structurele leveranciersissues oplost en onderhoud je het contact met de leverancier.

Wij vragen

Om deze functie goed te kunnen uitoefenen beschik je over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van Werktuigbouwkunde. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als Manufacturing Engineer of technisch inkoper/ werkvoorbereider. Omdat je vooral met constructie technische delen gaat werken is het een voordeel als je hebt gewerkt met plaat/ constructie werk. Je hebt ervaring met het maken van kostprijscalculaties en bent gewend om te onderhandelen met leveranciers. Kennis van SAP en Windchill is een pré en je beheerst naast Nederlands ook de Engelse en Duitse taal.

Als persoon pas jij bij ons als je stevig in je schoenen staat, zelfverzekerd en resultaatgericht bent en een echte aanpakker bent. Contiweb is daarnaast volop in beweging dus het is belangrijk dat je niet bang bent voor veranderingen en initiatief toont om hierin mee te gaan. Daarnaast breng jij voldoende inhoudelijke kennis mee waardoor je een toevoeging bent binnen ons team van 5 collega’s.

Wij bieden

Een zeer afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid in een innovatieve, internationale en hightech omgeving met prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO Metalektro) op basis van kennis en ervaring. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan opleiding en ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Wanneer je belangstelling is gewekt en je jezelf herkent in deze functie en het profiel komen wij graag met jou in contact.

Stuur je motivatie en CV ter attentie van Evy van der Heijden, tel: 0485-597 370 . Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Kathy Maasen van den Brink, zij is bereikbaar via 0485 – 597 211.

Contiweb is looking for a Manufacturing Engineer

Contiweb is looking for a Manufacturing Engineer